​✓ +40 års erfaring

✓ 4,7/5 i anmeldelser​

✓ ​gratis P-plads

Til rotter tilbyder vi:

  • Konsultation / sundhedsundersøgelse
  • Operation
  • Mikroskopi
  • Røntgen

Rotter er intelligente dyr, der er nemme at tæmme og de kan læres at komme når der kaldes på dem. De bider sjældent og er meget nysgerrige dette gør dem til gode kæledyr for børn. De skal holdes parvis, da de er meget sociale dyr. Rotter avles i mange farvevariationer. De har en levetid på 3-4 år og får en vægt på 400-800g. Tænderne er gullige og vokser hele livet.


Håndtering: Tages op ved at tage med den ene hånd omkring skulder og den anden hånd støtter bagpartiet.


Burforhold: Der skal være drikkeflaske, foderskål og hus til rede. Lejematerialer er avispapir, hemp eller carefresh. Buret rengøres ugentligt og skal gerne stå lyst, på et bord og uden træk.


Fodring: Rotter er mere eller mindre altædende men kosten bør bestå af en god gnaverblanding eller piller til rotter, hundekiks, frugt og grønt, gnavepinde fra frugttræer. I små mængder; æg, ost, hunde- eller kattemad, brød og jordnødder.


Avl: Rotter er drægtige i 21-24 dage, de får typisk 10-15 unger der vejer ca. 6 g.

Ungerne er klar til at blive fjernet fra deres mor når de er 5 uger, hvor dem der er tidligst ude også begynder at blive kønsmodne, så hvis man venter med at kønsadskille til de er 8-10 uger gamle så får man hurtigt rigtig mange unger med søskendeparringer til højre og venstre. Hunnen kan parres første gang når hun er 4-4 ½ måned.

Sygdomme: Rotter har tendens til at få kroniske luftvejslidelser og knuder i mælkekirtlerne, samt knuder andre steder.

​★ ★ ★ ★ ★​

Vurderet 4,7 / 5 stjerner på baggrund af mere end 109 anmeldelser på Facebook

​Firmainformation

Åbningstider:

Mandag - fredag kl. 8-17

Onsdag åben konsultation kl.17.30 -19


Telefontid kl. 8-17 mandag-fredag, onsdag til kl. 19.