​✓ +40 års erfaring

✓ 4,7/5 i anmeldelser​

✓ ​gratis P-plads

Til skildpadder tilbyder vi:

  • Klip af kløer
  • Trim af næb
  • Konsultation /sundhedsundersøgelse
  • Røntgen

​Før denne slags dyr købes bør der søges relevant litteratur om emnet, da de kræver speciel viden og pleje.


Sumpskildpadder kommer fra det nordlige, centrale og sydlige Amerika. Naturligt leversted for disse dyr er søer, vandhuller og langsomt rindende floder, rig på vegetation. Skildpadder er vekselvarme dyr, hvilket betyder at deres kropstemperatur svinger i takt med deres omgivelser.
De voksne dyr er omnivore hvilket betyder at de æder både kød og grønt, hvor ungdyrene fortrinsvist er carnivore, det vil sige kødædende.


Adfærd: Dagaktive dyr, der er glade for at sole sig på træstammer eller sten der ligger lige over vandoverfladen. De er desuden meget gode til at svømme.


Terrariet: Da det er for omfattende at beskrive akvaterrarie indretning her henvises til relevant litteratur; en kort beskrivelse af de vigtigste elementer nævnes dog her.
Akvaterrarium er et terrarium, hvor en stor del er vand og der er adgang til en mindre landdel med en kraftig varmelampe over. Vandtemperaturen skal være 26-28° C og lufttemperatur skal være 24-30° C. Der skal være både varmelampe og ultraviolet lys (fuldt spektrum pære) i terrariet. Dyrene skal have mulighed for at varme sig op til 30° C under varmelampen. Varmelampen skal placeres så dyrene ikke er i direkte kontakt med den, da det ellers kan give voldsomme forbrændinger. Det er vigtigt at temperaturerne monitoreres, så der hele tiden er optimale forhold for dyrene. Hvis temperaturen er for lav vil deres fordøjelse gå i stå og i værste tilfælde tager forrådnelses processer over og dyrene kan få en forgiftning. Hvis temperaturen er 5-6 grader højere end optimal temperatur risikerer man dyrene får hedeslag og dør. Relativ luftfugtighed skal være 60-90 % og kan måles med et hygrometer.


Fodring: Skildpadders diæt skal være god og varieret. Når en skildpadde fodres skal den ikke have mere end den kan æde på 30-40 minutter. Det er bedst at fodre den udenfor terrariet i en separat balje (for eks. opvaskebalje eller lignende), så kontamineres terrariet ikke med foderrester og det nedsætter mængden af afføring i terrariet. Voksne dyr skal have ca. 50 % grønt og 50 % kød/fisk/skaldyr/snegle. De voksne dyr skal fodres 2-3 gange om ugen. Unge dyr skal have 75-100 % kød/fisk/skaldyr/snegle og kun en smule grønt, de skal fodres hver dag.
Grønt: romaine salat, vandplanter, endivie, grønkål, sølvbede, kål grønt og andre grønne salater.
Kød: fladfisk, små hele fisk, gubbier, guldfisk, rejer m skal, vandsnegle, regnorme, melorme, græshopper, (husk pas på insekticider og pesticider der kan være i vildfangede eksemplarer).
Tørfoder til laks kan gives som supplement eller fedtfattigt hundefoder af god kvalitet i mindre mængde.
Det er en god ide at give vitamin og mineral tilskud i form af et pulver (diafarm) der kan drysses på foderemnerne før de tilbydes.

​★ ★ ★ ★ ★​

Vurderet 4,7 / 5 stjerner på baggrund af mere end 109 anmeldelser på Facebook

​Firmainformation

Åbningstider:

Mandag - fredag kl. 8-17

Onsdag åben konsultation kl.17.30 -19


Telefontid kl. 8-17 mandag-fredag, onsdag til kl. 19.