Et sidste farvel​

Aflivning af hund og kat - Et sidste farvel til dit kæledyr

Det kan være en svær, men nødvendig beslutning af træffe, når du skal aflive din kat eller hund. Der kan være flere årsager til, at man vælger, at sige farvel til sit kæledyr​ - men faktum er, at det nogle gange er den nådigste beslutning for både dit kæledyr, men også for dig selv.

Kom forbi os på Amager eller læs meget mere her på siden, omkring hvad man skal overveje, inden man siger et sidste farvel til sin hund eller kat, eller et andet kæledyr. Vores dyreklinik ligger i Kastrup - find vej her.​

Aflivning af kat og hund er en stor beslutning

Det er altid svært at tage beslutningen om aflivning af hund, kat eller et helt andet kæledyr, uanset om det er gammelt eller ungt.

Beslutningen bør altid tages ud fra, hvad der tjener dyret bedst, da det jo i lang tid har givet en mange glæder. Dette skal gengældes ved, ikke, at trække dyrets lidelser i langdrag. Når det ikke længere er muligt at holde dyret smerte- og/eller angstfrit, er tiden inde til det sidste farvel.

Beslutningen om dette bør involvere hele familien. Hvis I ikke kan blive enige, er det en god ide at komme op til en samtale, hvor en dyrlæge kan hjælpe jer på vej med at tage den rette beslutning. Hele familien og dyret bør være tilstede under denne samtale. Vi vil så lave en undersøgelse af jeres dyr og høre, hvad I hver især har at fortælle. Ud fra dette vil vi så lave en professionel vurdering omkring livskvaliteten for jeres kæledyr.

Det er også en god ide at føre dagbog over, hvor tit dyret har gode og dårlige dage, da man tit kan indbilde sig selv, at der er en overvægt af de gode dage, uden at dette er korrekt, især når tiden til aflivningen af din hund nærmer sig. En aflivning af kat eller hund er hård for familien, men det er en human og værdig måde at tage afsked med en trofast og kærlig følgesvend.


Når beslutningen er taget om aflivning af kat eller hund

Når tiden er ved at være inde til, at tage afsked med sit kæledyr, er der nogle overvejelser, man skal gøre sig inden aflivning af hund:

​​

  • Skal dyret aflives hjemme eller på klinikken (ring gerne og tal med os om denne beslutning)
  • Hvem skal deltage, skal hele familien med eller kun et enkelt familiemedlem
  • Skal dyret begraves eller kremeres
  • Hvis dyret skal kremeres, skal det så være en urnekremering eller en fælleskremering?
  • Du kan også vælge at donere hundens krop til undervisningsformål. Til videreuddannelse af dyrlæger.

Hvis du skal aflive kat eller hund i hjemmet, skal der bestilles tid til dette nogle dage i forvejen, og vi kan ikke give et præcist tidspunkt, men en tidsperiode på cirka 1 time, hvor vi kan ankomme inden for.
Hvis børnene ikke skal med ind til selve aflivningen af kæledyret, kan det være en god ide, at de får lov at tage afsked inden og eventuelt får lov til at se dyret, når det er dødt.

Læs videre herunder og hør mere om mulighederne efter aflivningen, samt hvordan man kan ære og mindes, sit kæledyr.

Flere muligheder for bisættelse og kremering

Det er muligt at få en uglaseret keramisk urne til at komme i jorden, der sprænges og forgår med tiden, en træurne (som kan åbnes, hvis man vil sprede noget af asken) der ligeledes forgår over tid eller en glaseret urne i farverne hvid, blå eller sort. Det er også muligt at få skrevet mindeord på en glaseret urne eller få malet et motiv af en porcelænsmaler.

Man kan også bestille askesmykker. Det er små glasperler, hvori der indgår en lille smule af dyrets aske. Perlerne fås alene i en æske, eller som et smykke, fx. halskæde eller armbånd med perlen i. Det resterende aske kan fås med hjem i en urne, eller i en pose - så kan man fx. sprede asken i skoven eller ved stranden hvor den aflivede hund holdte meget af at gå tur, eller på engen hvor den aflivede kat jagtede fuglene

Se dette link angående askesmykker, urner, og kremering af dit kæledyr: ​

https://adakrem.dk/

Kontakt os og lad os sammen finde en hensigtsmæssig løsning til dig. Hvis du har en mistanke om, at dit kæledyr lider, af den ene eller den anden årsag, bør du ringe til os på telefon 32 52 07 60​ eller skrive til e-mail info@kongelundensdyreklinik.dk​​​, med henblik på, at få undersøgt dit kæledyrs helbred, eller en human aflivning af din hund eller kat, eller et helt andet kæledyr.

Vær venligst opmærksom på, at du ikke kan bestille tid via e-mail.​

Åbningstider:

Mandag kl. 7:30-19:00

Tirsdag kl 7:30-17:00

Onsdag kl. 7:30 -19:00

Torsdag kl 7:30-17:00

Fredag kl 8:00-15:30

Lør, søn og helligdage Lukket

(Inkl fredag efter Kristi himmelfartsdag, grundlovsdag og nytårsaften 31/12)

​Telefontid mandag - torsdag: 

kl. 8:45-12:00 samt 14:00-16:00

Fre: 8:45-12:00 samt 14:00-15:00

+40 års erfaring

Vi er en smådyrsklinik, som ligger i Kastrup på Amager

4,7/5 i anmeldelser​

Vi er stolte af vores flotte anmeldelser og kompetente personale

​Gratis P-plads

Bagved klinikken har vi en gratis P-plads, som er beregnet til vores klienter

Vi er en smådyrsklinik, som ligger i Kastrup på Amager. Bagved klinikken har vi en gratis P-plads, som er beregnet til vores klienter, som du er velkommen til at benytte i forbindelse med besøg på klinikken.

For at se vores persondatalov, så klik her

Kongelundens Dyreklinik ApS

Kongelundsvej 272, ​2770 Kastrup

Navigation på Google Maps

​Telefon: 32 52 07 60

Email: info@kongelundensdyreklinik.dk

Åbningstider:     

​Mandag kl. 7:30-19:00

Tirsdag kl 7:30-17:00

Onsdag kl. 7:30 -19:00

Torsdag kl 7:30-17:00

Fredag kl 8:00-15:30

Lør, søn og helligdage Lukket

Fredag efter Kristi Himmelfartsdag: Lukket

Grundlovsdag: Lukket

31/12: Lukket

Telefontid mandag - tors: 

kl. 8:45-12:00 samt 14:00-16:00

Fre: 8:45-12.00 samt 14:00-15:00