Gigtpatiener​

Vær opmærksom på tegnene med det samme

Ledsmerter og gigt hos hunde og katte

Mange hunde og katte får med tiden problemer med leddene. Nogle vil være meget generede af det og andre vil være mindre generede, men fælles for dem er, at de i perioder vil have smerter. På Kongelundens Dyreklinik tilbyder vi rådgivning, diagnosticering og behandling af gigt hos katte og hunde.

Klinikken er beliggende i Kastrup på Amager, det vil sige tæt på København. Vi har hjulpet mange kæledyr og ejere med at forebygge og behandle gigtproblemer hos deres hund eller kat.

Hvad er tegnene på gigt hos katte og hunde?

Ved gigt hos hunde og katte vil smerter sjældent give sig til udtryk ved at dyret piber, men i højere grad ved at de sover mere, har svært ved at finde ro, ikke længere er så glade for at komme ud at gå, eller ved at de delvist mister ædelysten.

Nogle hunde og katte halter på et eller flere ben, tripper fra ben til ben, når de står stille, eller har problemer med at komme af med afføringen eller lette ben, når de skal tisse. Alle disse ting kan skyldes gigt hos katte og hunde.

Gigt ses ofte hos gamle hunde og katte, men kan også forekomme hos yngre hunde – nogle racer er blandt andet særligt disponeret for slidgigt i en tidlig alder.​

Hjælp dit kæledyr med at holde sig rask​

Der kan gøres flere ting for at afhjælpe gigt hos hunde eller katte med ledsmerter:

  • Der er forskellige fysioterapiøvelser, man kan lave derhjemme
  • Der kan gives massage
  • Akupunktur
  • Laserbehandling
  • Skift foder til et, der er tilsat forskellige stoffer til leddene, eller man kan selv supplere med glucosamin og fiskeolie af god kvalitet.
  • Injektioner med cartrophen, der virker smørende på leddene og derved mindsker smerter og ubehag.
  • Smertestillende tabletter, der for det første virker smertestillende, men også virker antiinflammatorisk på leddene, dvs. mindsker den irritation, der er i leddet, så de derved forhaler gigtprocessen i leddene.

Besøg dyrlægen i god tid for behandling af slidgigt

Når behandlingen af gigt hos hunden opstartes, vil dyret ofte have smerter, og bør derfor holdes i ro. Sørg for ikke at give for meget foder, når dyret holdes i ro. En vægtøgning er ikke godt for hunde og katte med slidgigt, da der vil komme ekstra belastning på de i forvejen hårdt prøvede led.

Det er under alle omstændigheder vigtigt, at du holder øje med tegn på gigt hos din hund eller kat, og at du kontakter en dyrlæge ved den mindste mistanke, så vi hurtigst muligt kan få sat gang i det rette behandlingsforløb – og i bedste tilfælde kan forebygge, at sygdommen forværres betydeligt.

Ofte vil hunde eller katte med slidgigt modtage injektioner med cartrophen som led i behandlingen. Der kan også udskrives smertestillende medicin og anbefales kosttilskud i form af canosan, glukosamin og diverse olier, og/eller en led-diæt (fx. J/d fra Hills, mobility fra Royal Canin eller andre slags foder til dyr med slidgigt).

Bestil tid til konsultation eller behandling

Har du spørgsmål til hundegigt eller kattegigt, kan du altid ringe eller skrive til os. Vi kan kontaktes på telefon 32 52 07 60 eller e-mail info@kongelundensdyreklinik.dk. Vær dog opmærksom på, at du ikke kan foretage tidsbestilling over e-mail, men at du bedes kontakte os telefonisk indenfor vores åbningstider, som står ude i højre side.

OBS: Ved udeblivelse fra konsultation og/eller operationstid vil man blive pålagt et gebyr på 250 kr. Afbud skal meldes senest 2 timer før aftalt tid og kan foregå på både telefon og mail.

Åbningstider:

Mandag kl. 7:30-19:00

Tirsdag kl 7:30-17:00

Onsdag kl. 7:30 -19:00

Torsdag kl 7:30-17:00

Fredag kl 8:00-15:30

Lør, søn og helligdage Lukket

(Inkl fredag efter Kristi himmelfartsdag, grundlovsdag og nytårsaften 31/12)

​Telefontid mandag - torsdag: 

kl. 8:45-12:00 samt 14:00-16:00

Fre: 8:45-12:00 samt 14:00-15:00

+40 års erfaring

Vi er en smådyrsklinik, som ligger i Kastrup på Amager

4,7/5 i anmeldelser​

Vi er stolte af vores flotte anmeldelser og kompetente personale

​Gratis P-plads

Bagved klinikken har vi en gratis P-plads, som er beregnet til vores klienter

Vi er en smådyrsklinik, som ligger i Kastrup på Amager. Bagved klinikken har vi en gratis P-plads, som er beregnet til vores klienter, som du er velkommen til at benytte i forbindelse med besøg på klinikken.

For at se vores persondatalov, så klik her

Kongelundens Dyreklinik ApS

Kongelundsvej 272, ​2770 Kastrup

Navigation på Google Maps

​Telefon: 32 52 07 60

Email: info@kongelundensdyreklinik.dk

Åbningstider:     

​Mandag kl. 7:30-19:00

Tirsdag kl 7:30-17:00

Onsdag kl. 7:30 -19:00

Torsdag kl 7:30-17:00

Fredag kl 8:00-15:30

Lør, søn og helligdage Lukket

Fredag efter Kristi Himmelfartsdag: Lukket

Grundlovsdag: Lukket

31/12: Lukket

Telefontid mandag - tors: 

kl. 8:45-12:00 samt 14:00-16:00

Fre: 8:45-12.00 samt 14:00-15:00