Gigtpatiener​

Ledsmerter og gigt hos hunde og katte

Mange hunde og katte får med tiden problemer med leddene. Nogle vil være meget generede af det og andre vil være mindre generede, men fælles for dem er, at de i perioder vil have smerter. Kom forbi vores dyreklinik, i Kastrup, på Amager, for at få et sundhedstjek af din hund eller kat. Vi har hjulpet mange kæledyr og ejere i København, med at forebygge gigtproblemer hos deres hund eller kat.

Ved gigt hos hunde og katte, vil smerter sjældent give sig til udtryk ved, at de piber, men mere ved, at de sover mere, har svært ved at finde ro om aftenen, ikke længere er så glade for at komme ud at gå, eller ved, at de delvist mister ædelysten.

Nogle hunde og katte halter på et eller flere ben, tripper fra ben til ben når de står stille eller har problemer med at komme af med afføringen eller lette ben når de skal tisse. Alle disse ting kan skyldes gigt hos hunde og katte.​

Hjælp dit kæledyr med at holde sig rask​

Der kan gøres flere ting for, at afhjælpe gigt hos hunde, eller katte med gigt:

  • Der er forskellige fysioterapiøvelser man kan lave derhjemme
  • Der kan gives massage
  • Akupunktur
  • Laserbehandling
  • Skift foder til et, der er tilsat forskellige stoffer til leddene, eller man kan selv supplere med glucosamin og fiskeolie af en god kvalitet.
  • Injektioner med cartrophen, der virker smørende på leddene og derved mindsker smerter og ubehag.
  • Smertestillende tabletter, der for det første virker smertestillende, men også virker antiinflammatorisk på leddene. dvs. mindsker den irritation der er i leddet, så de derved forhaler gigtprocessen i leddene.

Laserbehandling og massage mod slidgigt

Laserbehandlingen virker smertestillende på leddene, lidt som akupunkturen, ved at tilføre varme til området og mindske betændelses processerne der er, i de gigtplagede led. Når der gives laser skal operatør, ejer og dyr have beskyttelsesbriller på da laserlyset kan skade øjnene.

Vores klinikassistent Anja tilbyder hundemassage. Så har du en ældre hund eller en hund der har brug for massage i forbindelse med genoptræning efter en operation i et led, så ville det være en rigtig god ide at hunden fik noget massage.

Ring til os, for at høre nærmere angående priser og tidsbestilling vedrørende afhjælp af gigt hos hunde

Behandling af gigt hos hunde og katte med cartrophen​

Cartrophen anvendes til behandling af aseptisk artritis dvs. Slidgigt og slidgigtsforandringer hos hunde og katte.

Cartrophen stimulerer cellerne i ledbrusken til at danne ny brusk, og hæmmer de enzymer, der er med til at nedbryde brusken. Derudover hæmmes inflammationen i leddene. Cartrophen har endvidere den effekt at blodforsyningen til leddene øges og dermed forbedres ernæringen af brusken.

Behandlingen opstartes med fire injektioner, der gives med 5-7 dages interval imellem hver injektion. Herefter gives en enkelt injektion hver 3 mdr. Som standard. Nogle dyr har effekten af behandlingen længere og behandles efterfølgende hver 6 eller 12 mdr., men så gives 2 injektioner med 1 uges mellemrum.

Besøg dyrlægen i god tid for behandling af slidgigt

Cartrophen kan ikke kurere eller fjerne den slidgigt og de slidgigtsforandringer, der er i leddene, men behandlingen kan forhale sygdommens udvikling betydeligt. Samtidig virker behandlingen smertestillende, da cartrophen virker antiinflammatorisk, dvs. at hævelse og ømhed i leddet forsvinder.

Når behandlingen af gigt hos hunde opstartes, vil dyret ofte have smerter, og bør derfor holdes i ro.

Sørg for ikke at give for meget foder, når dyret holdes i ro.

- en vægtøgning er ikke godt for hunde med slidgigt, dermed vil der komme ekstra belastning, på de i forvejen hårdt prøvede led.

Ofte vil hunde eller katte med slidgigt modtage injektioner med cartrophen som led i en behandling. Der kan være tale om smertestillende medicin, kosttilskud i form af canosan, glukosamin og div. Olier; og/eller en led-diæt, (fx. J/d fra Hills, mobility fra Royal Canin eller andre slags foder til dyr med slidgigt).

Ring til os og få hjælp med slidgigt

​Lider din hund af en eller flere af ovenstående symptomer? Så er det en rigtig god idé, at kontakte os med henblik på at afhjælpe eller mindske din hunds smerter og nedsatte bevægelighed, som er opstået i forbindelse med gigt hos hunden.

Vi kan kontaktes på telefonnummer 32 52 07 60 fra kl. 8-17, mandag til fredag, og indtil kl. 19 om onsdagen. Du er også altid velkommen til at skrive til os på info@kongelundensdyreklinik.dk​​​.

Du bedes dog være opmærksom på, at man ikke kan lave tidsbestilling via e-mail.

Telefontider

Mandag-fredag kl. 8:30 - 12:00 samt 14:00- 17:00

Åbningstider

Mandag kl. 8:00-19:00

Tirsdag kl 8:00-17:00

Onsdag kl. 8:00 -19:00

Torsdag kl 8:00-17:00

Fredag kl 8:00-17:00

Lør, søn og helligdage Lukket

(Inkl fredag efter Kristi himmelfartsdag og nytårsaften 31/12)

Telefontid mandag - fredag: 

kl. 8:30-12:00 samt 14:00-17:00

+40 års erfaring

Vi er en smådyrsklinik, som ligger i Kastrup på Amager

4,7/5 i anmeldelser​

Vi er stolte af vores flotte anmeldelser og kompetente personale

​Gratis P-plads

Bagved klinikken har vi en gratis P-plads, som er beregnet til vores klienter

Vi er en smådyrsklinik, som ligger i Kastrup på Amager. Bagved klinikken har vi en gratis P-plads, som er beregnet til vores klienter, som du er velkommen til at benytte i forbindelse med besøg på klinikken.

For at se vores persondatalov, så klik her

Kongelundens Dyreklinik ApS

Kongelundsvej 272, ​2770 Kastrup

Navigation på Google Maps

​Telefon: 32 52 07 60

Email: info@kongelundensdyreklinik.dk

Åbningstider:

Mandag kl. 8:00-19:00

Tirsdag kl 8:00-17:00

Onsdag kl. 8:00 -19:00

Torsdag kl 8:00-17:00

Fredag kl 8:00-17:00

Lør, søn og helligdage Lukket

Telefontid mandag - fredag: 

kl. 8:30-12:00 samt 14:00-17:00