Tandbehandling​

Diagnosticering, tandbehandling og vejledning

Tandrensning af hund og kat

​Mange hunde og katte lider af tandproblemer, men det er der råd for. På Kongelundens Dyreklinik tilbyder vi ikke kun gode råd og vejledning til tandbørstning- og pleje, men også tandrensning til hund og kat samt mange andre tandbehandlinger.

Vores klinik er beliggende i Kastrup på Amager i København, og vi behandler smådyr som hunde, katte, fugle, gnavere og reptiler.

Tandproblemer hos hunde og katte

Der findes en lang række tandproblemer, som hunde og katte kan lide af. Det er især de små hunderacer og de brachyocephale racer (de fladnæsede hunde) som får tandproblemer.

De mest hyppige tandproblemer, vi ser her på klinikken, er:

  • Tandsten
  • Tandkødsbetændelse
  • Mundhulebetændelse
  • Knækkede tænder​
  • ​Paradontosis
  • Tandbylder
  • Tandresorptioner

Hunde tygger deres mad med kindtænderne, man kan derfor holde tandsten på kindtænderne nede ved at fodre med tørfoder frem for vådfoder, evt. et specielt tandstensforebyggende foder (hvor størrelsen på foderpillerne er lidt større end normalt, så dyret tvinges til at tygge i dem, og ikke bare sluger dem).

Man kan give rå gulerødder til hundene eller kødben og/eller tyggeben. Men den bedste forebyggelse er at børste dyrets tænder.​

Hvordan foregår en tandrensning på hund eller kat?

En tandrensning på hund eller kat foregår i fuld narkose. Først fjernes tandstenen vha. ultralydsrensning, og man kan derefter vurdere tændernes status; om der er løse tænder, er der knækkede tænder, er der dybe tandkødslommer eller andet. Derefter poleres tænderne med et pudsemiddel og munden skylles med velduftende vand. Vi tager også altid røntgen af alle tænder, i forbindelse med en tandrensning. Mange tandlidelser gemmer sig under overfladen, og uden røntgen ser man kun toppen af isbjerget.

Hvis der er løse tænder, som let kan fjernes, gøres dette samtidig med tandrensningen. Men er der en eller flere tænder, som er dårlige, og som skal opereres ud, vil dyret typisk blive bedt om at komme tilbage og få ordnet dette nogle uger efter. Grunden til dette er, at det er sundere for dit kæledyr med to korte narkoser end en lang narkose, og nogle af tandoperationerne kan tage lang tid og være meget omfattende. De store kindtænder og hjørnetænderne sidder rigtig godt fast hos både hund og kat, og rødderne på tænderne er lange og sidder dybt i kæben. De store kindtænder skal derfor deles i flere dele, og hver del bores ud for sig.

Det kan være svært at vurdere på en vågen hund eller kat, om en tand er så dårlig, at den skal fjernes, typisk kræver det røntgen af tandens rod for at kunne træffe denne vurdering. Tit bedømmes det derfor først ved tandrensningen, om en tand skal fjernes.

Kontakt os ved spørgsmål

Hvad koster tandrensning på hund? Hvordan forebygger du bedst tandproblemer hos dit kæledyr? Hvis du har spørgsmål som disse, er du naturligvis velkommen til at kontakte os. Vi kan kontaktes på både telefon 32 52 07 60 eller på vores e-mail info@kongelundensdyreklinik.dk.

Bestil tid til tandrensning af hund eller kat

Vær opmærksom på, at du ikke kan bestille tid hos dyrlægen pr. mail, men skal kontakte os telefonisk. Du kan se vores åbnings- og telefontider ude i højre side.

OBS: Ved udeblivelse fra konsultation og/eller operationstid vil man blive pålagt et gebyr på 250 kr. Afbud skal meldes senest 2 timer før aftalt tid og kan foregå på både telefon og mail.

Åbningstider:

Mandag kl. 7:30-19:00

Tirsdag kl 7:30-17:00

Onsdag kl. 7:30 -19:00

Torsdag kl 7:30-17:00

Fredag kl 8:00-15:30

Lør, søn og helligdage Lukket

(Inkl fredag efter Kristi himmelfartsdag, grundlovsdag og nytårsaften 31/12)

​Telefontid mandag - torsdag: 

kl. 8:45-12:00 samt 14:00-16:00

Fre: 8:45-12:00 samt 14:00-15:00

+40 års erfaring

Vi er en smådyrsklinik, som ligger i Kastrup på Amager

4,7/5 i anmeldelser​

Vi er stolte af vores flotte anmeldelser og kompetente personale

​Gratis P-plads

Bagved klinikken har vi en gratis P-plads, som er beregnet til vores klienter

Vi er en smådyrsklinik, som ligger i Kastrup på Amager. Bagved klinikken har vi en gratis P-plads, som er beregnet til vores klienter, som du er velkommen til at benytte i forbindelse med besøg på klinikken.

For at se vores persondatalov, så klik her

Kongelundens Dyreklinik ApS

Kongelundsvej 272, ​2770 Kastrup

Navigation på Google Maps

​Telefon: 32 52 07 60

Email: info@kongelundensdyreklinik.dk

Åbningstider:     

​Mandag kl. 7:30-19:00

Tirsdag kl 7:30-17:00

Onsdag kl. 7:30 -19:00

Torsdag kl 7:30-17:00

Fredag kl 8:00-15:30

Lør, søn og helligdage Lukket

Fredag efter Kristi Himmelfartsdag: Lukket

Grundlovsdag: Lukket

31/12: Lukket

Telefontid mandag - tors: 

kl. 8:45-12:00 samt 14:00-16:00

Fre: 8:45-12.00 samt 14:00-15:00