​✓ +40 års erfaring

✓ 4,7/5 i anmeldelser​

✓ ​Gratis P-plads

Kastration af hund (han) og sterilisation af hund (tæve)

Hos Kongelundens Dyreklinik i Kastrup, på Amager, tilbyder vi kastrering af hund og sterilisation af hund. Vi tilbyder desuden kastrering og sterilisering af katte. Kom forbi med din hund, uanset hvor i København du bor - vi står for professionel behandling af din hund.

Vi anbefaler kastration af hund (hanhund), efter at hunden er blevet kønsmoden, og først efter at det har vist sig nødvendigt. Sterilisation af hund (tævehund) kan derimod ske tidligere og gerne før den første eller anden løbetid.

Ikke altid nødvendigt med kastration af hund

Det er ikke altid nødvendigt med kastration af hund (han), men det kan ske, at hanhunden får en uhensigtsmæssig adfærd. Måske løber den hjemmefra eller er aggressiv over for andre hanhunde. Det kan endvidere være, at den er rastløs og letter ben op ad møblerne. 

Ønsket om kastrering af hund kan også være mere lavpraktisk. Måske vil I blot undgå hvalpe, hvis der er en tæve i huset eller i nærheden.

OBS: hvis man har en hanhund med lav selvtillid, og dette er årsag til dens aggressive eller udfarende adfærd overfor andre hunde, kan dette forværres ved en kastration. Er du I tvivl om din hanhunds adfærd skyldes hormoner eller lav selvtillid, anbefaler vi at du tager en snak med os først.

Alternativt kan man give hunden et implantat i nakken, en såkaldt kemisk kastration. Dette er en midlertidig kastration, som varer i 6 eller 12 mdr., alt efter styrken på implantatet. Fordelen ved denne metode er, at den er reversibel, og man kan få en idé om, om en kastration vil være en god ide for hunden.

Sterilisation af hund (tæve) har flere fordele

​Sterilisation af hund (tæve) kan ligeledes være for at undgå hvalpe, men det kan også være for at nedsætte risikoen for sygdomme såsom kræft i mælkekirtlerne (altså brystkræft) eller pyometra (betændelse i livmoderen).

Samtidig undgår I problemer med blod på gulvet og gulvtæppet. I nedsætter risikoen for brystkræft ved sterilisation af hund før første eller anden løbetid.

Kontakt os for at bestille tid til et indgreb

​Du er velkommen til få flere oplysninger om kastration af hund og sterilisation af hund eller til at bestille tid pr telefon.

Send en e-mail til info@kongelundensdyreklinik.dk, for mere information eller du kan ringe på telefon 32 52 07 60 mellem kl. 8 og 17 samt til kl. 19 om onsdagen. Vær dog opmærksom på, at du ikke kan bestille tid til dyrlægen per e-mail.

​★ ★ ★ ★ ★​

Vurderet 4,7 / 5 stjerner på baggrund af mere end 109 anmeldelser på Facebook

​Firmainformation

Åbningstider:

Mandag - fredag kl. 8-17

Onsdag åben konsultation kl.17.30 -19


Telefontid kl. 8-17 mandag-fredag, onsdag til kl. 19.